Igen, egyre gyakrabban halljuk, olvassuk a hírekben, hogy gombamód nőnek ki az iskolák a földből. A jelenlegi iskolarendszer és az oktatás kudarcának vélik sokan ezt a helyzetet.

Miért van ez? Ha mögé nézünk, legtöbbször azt látjuk, hogy az alapító maga is szülő, és gyakorlatilag a saját gyereke miatt csinálja ezt a nagy felelősséget jelentő projektet.

Ezzel semmi bajom nincs, be kell vallanom, én is elgondolkodtam már ezen. Amikor picik voltak a gyerekek, a többi szülőtársammal bölcsi alapításáról álmodoztunk – de találtunk megoldást. Aztán ovi alapításon gondolkodtunk, de megint egy jó megoldást sikerült találni. Iskola alapításon is gondolkodtam már. Nem egy embert ismerek személyesen, aki iskolát (nem tanulócsoportot, hanem iskolát) alapított, mert a gyerekének nem talált olyan intézményt, ami elérte volna az elvárásait. Tisztelet ezért!

Nézzük csak, mivel jár egy ilyen vállalkozás!

Kell egy megfelelő hely, ahol a gyerekek biztonságban vannak (higiénia, megfelelő belső kialakítás, stb…), kell egy jó személyzet, aki képes jól tanítani, kiszolgálni, és kell egy jó tanmenet.

Namost, ezek azért már készen megvannak kb jó 70-80%-ban szerintem minimum, hiszen van egy állami közoktatásunk. Ott vannak a kész iskolaépületek, meglévő infrastruktúrával, amit azért valljuk be, lehetne javítani, de igenis megvan. És ott van a tanári kar is, akik örömmel tanítanák a gyerekeket egy olyan rendszerben, ahol a tanár is, és a gyerek is meg van becsülve.

A maradékon kéne javítani annyit, hogy a szülő örömmel is vigye a gyerekét, és a gyerek is örömmel menjen iskolába.

Nem kell sok! Igazán nem kell sok! Ezért ragaszkodom ahhoz, hogy a jelenlegi iskolarendszer feljavítására kell törekedni.

Ragaszkodom ahhoz, hogy a tanárképzés megfelelő ismereteket adjon a tanárpalántáknak ahhoz, hogy a rájuk bízott kis nebulókat biztos tudással engedjék majd szabadon az életben.

Ragaszkodom ahhoz, hogy a régi rendszer ölén felnőtt tanárgeneráció vegye észre a változás szelét, és tudjon változtatni, ha kell.

Ragaszkodom ahhoz, hogy, gyerekem használható tudást kapjon az iskolában.

Ragaszkodj ehhez te is!

Click edit button to change this text.